
Brändikuva
Kuvallisen ja kirjoitetun adjektiivin väkevä ero
Yritykset haluavat mieluusti kuvailla itseään erilaisilla adjektiiveilla. Kirjoitettuja adjektiiveja lukiessaan asiakas ei valitettavasti tunne juuri mitään.
Kirjoitetut adjektiivit ovat aina ulkoapäin syötettyjä sanoja ja valmiiksi pureskeltuja käsitteitä vailla lukijassa tapahtuvaa tunne-elämystä. Kirjoitetut adjektiivit eivät yksinkertaisesti toimi, sillä ne eivät aiheuta lukijassaan lainkaan markkinoijan tavoittelemaa tunnetta.
Tunteiden ja laatusanojen viestimiseen tarvitaan kuvia ja visuaalisointeja.
Kuva synnyttää adjektiivit katsojan sydämessä
Ihminen uskoo vain sellaisia adjektiiveja, jotka ovat lähtöisin hänen omasta tuntemuksestaan. Siksi väkeviä laatusanoja ei voi koskaan kaataa valmiina asiakkaan aivoihin, vaan ne täytyy synnyttää ihmisessä itsessään. Se tehdään kuvilla.
Sanoinkuvaamattomia tunnelmia
Parhaimmillaan kuva aiheuttaa katsojassaan runsaasti sellaisia tunnelmia ja mielleyhtymiä, joiden välittämiseen eivät sanat lähimainkaan riitä. Miten paljon tekstiä tarvitsisit saman tunneryöpyn rakentamiseen?
Kuvamaailman määrittely on tunteiden määrittelyä
Kun yritykselle mietitään kuvamaailmaa, määriteltävänä eivät lähtökohtaisesti olekaan itse kuvat. Suunnittelupöydällä on aina kokonainen laatusanojen, tunteiden ja mielleyhtymien kirjo. Valokuvat ovat vain työkalu määritellyn tunne- ja adjektiivimaailman rakentamiseen katsojan mielessä.
Ihmiset kuvassa kertovat tarinan
Yritysten markkinoimat tuotteet ja palvelut tuntuvat usein etäisiltä, kylmiltä ja abstrakteilta. Tämä ongelma ratkeaa kuvittamalla viestintää ihmisillä. Kuvissa näkyvien ihmisten tekeminen ja ilmeet kertovat katsojalle tunnetason tarinaa palvelun käytöstä tai hyödyistä. Kuvien välittämät tarinat herättävät tunteita ja synnyttävät kaivattuja laatumielikuvia juuri oikeaan paikkaan. Katsojan sydämeen.
Kuvat herättävät koko viestinnän eloon
Oikeanlaisia mielleyhtymiä synnyttävät kuvat ovat yritysviestinnän luottopakkeja. Ne antavat brändin mukaisen sielun kaikkeen julkaisemiseen. Someen, verkkosivuille, blogikirjoituksiin, PowerPointeihin, tiedotteisiin ja esitteisiin. Ei ole sellaista yritysviestinnän lajia, jota väkevä kuva ei parantaisi kertaheitolla. Laadukkaiden ja brändimielikuvaa edistävien materiaalien tekeminen yrityksen sisällä helpottuu kuvien myötä huomattavasti.
-
Ilmesuunnitteluun sisältyy mm:
• tunnuksen ja logon suunnittelu KATSO ESIMERKKEJÄ
• värimaailman määrittely
• fonttien määrittely
• kuvamaailman määrittely
• brändikuvausten toteutus
• esityspohjien määrittely (esim. Powerpoint)
• verkkosivujen suunnittelu ja toteutus
• some-pohjat (esim. Canva)
• graafinen ohjeistus -
1. Kartoitus
Ensimmäisessä vaiheessa kartoitetaan ilmeen nykytilanne, keskustellaan asiakkaan toiveista ja asetetaan tavoitteet ilmeuudistukselle. Lisäksi tässä vaiheessa analysoidaan kilpailijat ja kohderyhmät.2. Suuntaus
Toisessa vaiheessa haastetaan nykytilanne ja tutkitaan vaihtoehtoiset tavat löytää omaleimainen ilme.3. Suunnittelutyö
Tässä vaiheessa ideoidaan, löydetään ilmeen olennaisuus ja visualisoidaan ideat.4. Toteutus
Valmiiden materiaalien (mm. logot, kuvat, verkkosivut, some-pohjat ja graafinen ohjeistus) toteutus ja toimitus.
Brändikuvan suunnittelun hinta-arvio nopeasti ilman sitoutumista.
Näin helppoa se on. Vain muutama tieto riittää ja saat hinta-arvion sähköpostiisi.